Mediterranean Bluefin Tuna

Mediterranean Bluefin Tuna

Tonno Rosso

An exquisite species, it is a regular visitor along the coast of Trapani in the months of May and June. Until a few years ago it was intercepted by “tonnara”-type traps, a complex system of nets deployed not far from the coast to stop the tuna on its route from the Atlantic ocean through the Gibraltar Strait and to the core of the Mediterranean. An essential ingredient in Trapani style cuisine (in tomato sauce for pasta, as fillets with sweet and sour sauce made from onion and wine, or just plain grilled tuna steak) it is particularly appreciated by the Japanese who consume it raw.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Questo sito utilizza cookies tecnici e di terze parti per funzionalità quali la condivisione sui social network e/o la visualizzazione di media. Chiudendo questo banner, cliccando in un'area sottostante o accedendo ad un'altra pagina del sito, acconsenti all’uso dei cookie. Se non acconsenti all'utilizzo dei cookie di terze parti, alcune di queste funzionalità potrebbero essere non disponibili. Per maggiori informazioni consulta la pagina Privacy policy

Questo sito utilizza i cookie per fonire la migliore esperienza di navigazione possibile. Continuando a utilizzare questo sito senza modificare le impostazioni dei cookie o clicchi su "Accetta" permetti al loro utilizzo.

Chiudi